Hyppää pääsisältöön

FAQ

Useasti esitettyihin kysymyksiin (frequently asked questions) löydätte vastaukset tältä sivulta. Jos ette kuitenkaan löydä vastausta, voitte aina tiedustella sitä meiltä.

Minulla on kasvava varsa. Voinko antaa Speedexiä varsalle?

Speedex sopii kaikenikäisille hevosille. Voit antaa Speedexiä, mutta muista noudattaa yleisiä sääntöjä koskien varsojen ruokintaa (hidas totuttaminen sekä varsan kasvuvauhtia vastaava annostus, jne.).

Voidaanko Speedexiä antaa kantavalle tammalle, ja tuleeko siinä tapauksessa annostusta lisätä?

Kantavalla tammalla on lisääntynyt energian ja proteiinin tarve viimeisen kolmen tiineyskuukauden aikana. Speedex kattaa kaikkien välttämättömien ravintoaineiden tarpeen koko tiineyden ajan. Muista säätää annostusta tamman tarpeiden mukaan. Ravintoaineiden tarve kasvaa etenkin varsomisen jälkeen, kun maidontuotanto käynnistyy.

Voiko hevonen olla allerginen jollekin Speedexin ainesosalle?

Allergiat voivat olla hyvin yksilöllisiä. Kaikki Speedexin raaka-aineet ovat sellaisia, joita on perinteisesti käytetty hevosen ruokinnassa.

Speedex-rehut eivät sisällä sinimailasta. Speedex-rehut sisältävät viherjauhoa, joka on tehty nurmesta. Viherjauho tai heinäjauho on kuivattua, jauhettua ja sitten rakeistettua ruohoa. Se sisältää runsaasti kuitua ja antaa rehulle maittavuutta.

Speedex No Grain on viljaton täydennysrehu ja soveltuu hevosille, joiden ruokinnassa halutaan rajoittaa viljan määrää, esim. allergian vuoksi.

Tuleeko rehu antaa kuivana vai sekoitettuna veteen?

Rehu voidaan antaa sekä kuivana että veteen sekoitettuna.

Speedex Mash sekoitetaan aina veden kanssa.

Speedex Easy ja Speedex No Grain on hyvä turvottaa veteen ennen ruokintaa, jos hevosella on tapana syödä väkirehunsa nopeasti/ahmien. Nämä rehut sisältävät paljon kuitua ja ovat siksi aika ”kuivia”.

Miten käytän Speedex-rehua oman kauran kanssa?

On olemassa erilaisia vaihtoehtoja:  

  1. Heinä + kaura + Speedex Mineral sopii kevyessä työssä oleville hevosille.
  2. Antamalla 50 % kauraa + 50 % Speedex Royalia saadaan seos, joka vastaa erinomaista täysrehua. Päiväannos riippuu hevosen tekemän työn määrästä. Perusrehuna hevosellasi tulee tietenkin olla hyvää heinää (korsirehua).
  3. Kauran rinnalla voit antaa myös Speedex Completea, mutta silloin sinun tulee täydentää ruokintaa antamalla lisää kivennäisiä Speedex Mineralin muodossa.
Mistä voin ostaa Speedexiä?

Speedex- hevosrehuja on saatavilla kaikista Puuilo-tavarataloista, hyvinvarustelluista Lantmännen Agro -kaupoista, Feedexin rehutehtaalta Kolpista sekä verkkokauppa Speedex Shopista.

Onko Speedexissä jotain, joka voisi aiheuttaa doping-testeissä positiivisen näytetuloksen?

Speedex-rehut eivät sisällä doping-aineiksi luokiteltuja raaka-aineita.

Voiko pitää taukoa Speedexin ruokinnassa kesälaitumen aikana?

Kyllä voidaan, jos kesälaidun on hyvä. Hevosen tulee saada kivennäisiä myös laiduntamisen aikana, joten anna sille 200 g (3 dl) Speedex Mineralia päivässä.

Onko säkeissä ”Parasta ennen – päiväys”?

Kyllä. Päiväys löytyy säkistä.

Sopiiko rehu hevosille, jotka eivät kilpaile?

Kyllä. Kaikilla hevosilla on samat ravintoainetarpeet. Nämä ravintoaineet löytyvät Speedex-rehuista. Speedex sisältää myös teknologioita, jotka on suunniteltu urheiluhevosten erityistarpeisiin, mutta ne ovat hyödyllisiä myös harrastehevosille. Tärkeintä on sopeuttaa annettu rehumäärä vastaamaan hevosen suorittaman työn määrää.