Hyppää pääsisältöön

ProKalm

ProKalm on täydennysrehu hevosille. ProKalm soveltuu eritysesti erityisesti kilpailutilanteisiin ja kuljetuksiin.
ProKalm sisältää yrttiuutteita ja aminohappoja, kuten L-tyrosiinia.
L-tyrosiini on luonnollinen aminohappo, joka kuuluu ei-välttämättömiin aminohappoihin. Se on mukana mm. valkuaisaineiden rakentamisessa.
ProKalmia voidaan antaa joko tarvittaessa, esm. kengityksen, klippauksen tai kuljetuksen yhteydessä, tai päivittäin rehussa.

Nopeavaikutteinen ProKalm tehoaa jo 30 minuutissa. Vaikutus kestää jopa 8 tuntia.

ProKalm ei sisällä magnesiumia, valeriaanaa, tryptofaania ja asepromatsiinia (ACP). Miksi ei?

Magnesiumilla ei ole tutkimuksissa osoitettu olevan rauhoittavaa vaikutusta hevoseen. FEI ei salli valeriaanaa. Tryptofaani lähettää kehoon signaaleja, että se on väsynyt ja siksi sillä on haitallinen vaikutus suorituskykyyn.  Suorituksen aikana ACP heikentää koordinaatiokykyä ja lisää riskiä kompastua ja loukkaantua.

ProKalm Engångsdos

Myös 60 g:n kerta-annoksena. Tilaa tästä

Käyttöohje: Tasamittaa 25 ml (16 g) päivässä

  Normaali
Ponny ≈ 250 kg 1-3
Häst ≈ 500 kg 2-4
Stor häst > 700 kg 2-5

Aloita aina pienimmällä annoksella. Lisää annosta maksimiannokseen kahden päivän kuluttua mikäli tarvitaan voimakkaampi vaikutus (4 mitallista 500 kg hevoselle). Vähennä annosta jos vaikutus on liian voimakas. Hevoset voivat reagoida yksilöllisesti joten annostusta on muutettava toivotun vaikutuksen saamiseksi. ProKalm tehoaa jo 30 minuutissa. Vaikutus kestää jopa 8 tuntia. Maksimivaikutus saavutetaan yleensä 2-4 tuntia annostuksen jälkeen. Jos ongelmat ovat vaikeita, voi kestää 2-3 päivää ennen kuin vaikutus stabilisoituu.  ProKalmin vaikutus on ennustettavampi ja tasaisempi kun sitä annetaan säännöllisesti kaksi kertaa päivässä.

Koostumus

Rohtokoiso, Kärsimyskukka, Sitruunamelissa, vihreä teeuute (jossa L-teaniinia on luontaisesti), riisijauho

Lisäaineet:

aminohappoja: L-tyrosiini 62,5 g/kg

Kielletyt aineet

Valmiste on tutkittu seuraavien kiellettyjen aineiden varalta: kofeiini, teofylliini, teobromiini, hyoskiini, hordeniini, morfiini ja atropiini. FEIn sääntöjen mukainen.