Mattilan Ratsutila

Mattilan Ratsutila

 

Mattilan Ratsutila

Mattilan Ratsutila i Eurajoki föder upp finnhästar och familjens dotter Petra Mattila tävlar med dem i banhoppning och fälttävlan. Vår avelshingst Valon Veikka tävlar i finnhästklasser i banhoppning vid sidan av avelsarbetet. Petra tävlar även banhoppning på nationell nivå med sin häst Guinevere. Ekipaget tränar målmedvetet och ingår i landslagets A-ring.

På Mattila utfodrar vi våra finnhästar så enkelt som möjligt. Som komplement till hö och havre från vår egen gård har vi valt Speedex Mineral, som vi är mycket nöjda med. Alla hästarna och till och med fölen äter det gärna.

Tävlingssäsongen för våra hopphästar börjar i februari och slutar i november. För att våra hästar skall orka med den långa säsongen, träningen, tävlingsresorna och stressen, spelar utfodringen en central roll för deras välmående. Tävlingshästarnas utfodring kompletteras med Speedex Royal. När fodret är smakligt, och innehåller alla de nödvändiga näringsämnena, då kan vi koncentrera oss på att utveckla hästarna mot våra uppställda mål.

Hemsidor: www.mattilanratsutila.net