Uutuus!! Speedex Easy - matala tärkkelys- ja sokeripitoisuus

Uutuus!! Speedex Easy - matala tärkkelys- ja sokeripitoisuus

Speedex Easy on kuitupitoisista raaka-aineista koottu täydennysrehu, joka monipuolistaa karkearehuvaltaista ruokintaa. Viherjauho, melassileike sekä kaurankuorijauho ja vehnälese ovat hevosille maittavia ja mikrobeille helposti sulatettavia rehuja. 

Speedex Easy sisältää energiaa 10 MJ/kg ka ja sulavaa raakavalkuaista 85 g/kg.  Helppoliukoisten hiilihydraattien määrä on hyvin alhainen:
- tärkkelystä 5 %
- sokeria 5 %
Speedex Easy soveltuu hevosille, joiden ruokinnassa halutaan rajoittaa tärkkelyksen ja sokerin määrää.

Speedex Easyyn on lisätty hevosen suoliston toimintaa tukemaan
- perinteisesti käytettyä pellavansiemenrouhetta
- BIO-MOS® hiivavalmistetta joka vahvistaa vastustuskykyä
- paksusuolessa vaikuttavaa elävää YEA-SACC® hiivaa (Saccharomyces cerevisiae CBS 493.94).  YEA-SACC® edistää kuidun sulatusta, jolloin ravintoaineiden saanti paranee.  Se myös vähentää käymishäiriöiden vaaraa.  

Speedex Easy sisältää tärkeät kivennäisaineet ja vitamiinit hyvin imeytyvistä lähteistä.  Valmistuksessa on käytetty Alltechin BIOPLEX® hivenainekelaatteja sekä orgaanista SEL-PLEX® seleeniä.  Mukana on myös MYCOSORB A+® joka vähentää mahdollisten homemyrkkyjen haittavaikutuksia.

Hevosen ruoansulatus on sopeutunut käyttämään kuitupitoista rehua energianlähteenä. Hevosen hyvinvointi on riippuvainen kuitua hajottavien mikrobien toiminnasta umpi-paksusuolessa.  Hyvä karkearehu sisältää kuitua, joka ylläpitää tätä mikrobikäymistä.

Lue lisää