Valjakkoajo

Valjakkoajo

Leena Vähä-Erkkilä ja S.W. Summer’s Dream Prince

Leena Vähä-Erkkilä kilpailee valjakkoajossa kansainvälisellä tasolla ponillaan S.W. Summer’s Dream Prince. Tallissa on kasvamassa valjakkokäyttöön toinen kilpaponi Pin Rock’s Chasing the Sun. Leena ja ”Sami” kuuluvat valjakkoajossa SRL maajoukkuevalmennettaviin ja suurimpia saavutuksia ovat kaksi SM-mitalia ja MM-edustu 2015. Sami kilpailee myös kansallisella tasolla kouluratsastuksessa.

Onnistunut ruokinta on oleellinen osa ponin hyvinvointia sekä valmentautumista ja kilpailemista. Olen ollut tyytyväinen käyttämäämme kaurattomaan Speedex Complete täysrehuun. Koska energisen ponin väkirehumäärät ovat pieniä, käytämme lisänä Speedex Mineral kivennäistäydennystä. Kovassa treenissä olevalle kilpaponille on tärkeää, että käyttämämme tuotteet ovat vatsaystävällisiä ja voima ja virta eivät lopu tiukimmissakaan paikoissa. Speedex rehujen avulla Sami on pysynyt hyvässä kunnossa ja tyytyväisenä. Olemme ylpeitä, että Suomessa syntynyt poni pärjää maailmalla kotimaisilla rehuilla.

Speedex rehujen lisäksi käytän Science Supplements lisärehuja. 

Sami saa maittavaa ja vatsaystävällistä Complete Electrolytes valmistetta rasittavien valmennusten, kilpailuiden ja pitkien kuljetusten yhteydessä. Ilman toimivaa elektrolyyttiä poni ei ehtisi palautua ennen seuraavaa suoritusta lajimme fyysisesti vaativissa useamman päivän kilpailutapahtumissa.

Valjakkoajossa ponin nivelet ovat kovalla rasituksella. Nivelten hyvinvointiin ja nivelongelmien ennaltaehkäisyyn käytämme FlexAbilityä, johon olemme olleet todella tyytyväisiä. Kaikki tarvittavat nivelen toimintaa tukevat aineet löytyvät kätevästi yhdestä purkista.

Leenan ja Samin kotisivut: sami.hevosille.net