Jalostus

Jalostus

Kaakkolan tila

Syksyllä 2014 järjestettiin Speedex-ruokintaseminaari, jonne halusimme heinäasiantuntijan puhumaan hevosten tärkeimmästä perusrehusta. Kaakkolan tilan emäntä agrologi Anita Kaakkola suostui pyyntöömme tulla pitämään esityksen. Tästä alkoi yhteistyö.

Kaakkolan tila kasvattaa islanninhevosia ja tuottaa laatuheinää pitkällä kokemuksella. Tilan lippulaiva on oma kasvatti I-palkinnon jalostusori Freir frá Kaakkola, mutta tilan muitakin hevosia kilpailee SM-tasolla. Pääosin kasvatit myydään joko pikkuvarsoina tai nuorina ratsuina uusille omistajille. Islanninhevoset ovat nuorina joutilaina herkkiä lihomaan, siksi on mainiota että Speedixin kivennäinen Mineral maistuu hevosille sinälläänkin silloin kun muuta täydennystä ei tarvita. Treeni- ja kisahevoset saavat myös joko Speedex Completea tai nyt uutta Speedex Futurea, jota voidaan antaa myös varsoille jos heinän valkuaismäärä ei ole riittävä.

Pyrimme pitämään hevosten ruokinnan mahdollisimman yksinkertaisena ja vakaana. Korkealaatuinen kivennäinen ja tarvittaessa yksi täydennysrehu karkearehun lisäksi on toive, mihin olemme pitkälti päässeet Speedex rehujen avulla, sanoo Anita.

Mattilan Ratsutila

Mattilan Ratsutilalla Eurajoella kasvatetaan suomenhevosratsuja ja perheen tytär Petra Mattila kilpailee omilla kasvateilla esteitä ja kenttää. Oriimme Valon Veikka kilpailee suomenhevosluokkia esteillä ja on myös jalostuskäytössä. Petra kilpailee myös kansallisella tasolla esteitä omalla hevosellaan Guinevere ja valmentautuu tavoitteellisesti kuuluen myös maajoukkueen A-renkaaseen lapsiratsastajana.

Mattilassa alkuperäisrodun edustajamme ruokitaan mahdollisimman yksinkertaisesti. Olemme oman tilan heinän ja kauran lisäksi valinneet kivennäisrehuksi Speedex Mineralin ja olleet tyytyväisiä tuotteeseen. Kaikki hevoset syövät sitä mielellään, myös varsat.

Estehevostemme kilpailukausi alkaa helmikuussa ja päättyy marraskuussa. Jotta hevosemme jaksavat pitkän kauden, valmennukset, kisamatkat ja stressaavat olosuhteet, on ruokinta erittäin tärkeässä roolissa osana hevostemme hyvinvointia. Kilpahevosten ruokintaa täydennetään Speedex Royalilla. Kun rehut ovat maittavia ja sisältävät tarvittavat ravintoaineet voimme keskittyä kehittämään hevosiamme kohti tavoitteitamme.

Kotisivut: www.mattilanratsutila.net